O nama

Istorija

Škola fudbala “BEOSOCCER” počela je sa radom Oktobra 2006.godine na opštini Stari grad, u sali osnovne škole “Stari grad” u Beogradu.

Nakon nekoliko meseci rada, osnivačka skupština fudbalskog kluba “Beosoccer” na osnivačkoj sednici 10.04.2007.godine, donela je odluku o osnivanju Fudbalskog kluba “Beosoccer” i taj dan se slavi kao Dan kluba.

Osnivači fudbalskog kluba “Beosoccer” su: profesor fizicke kulture Miloš Zorić iz Beograda (generalni sekretar kluba), profesor fizičke kulture Vladimir Zorić iz Beograda (predsednik kluba) i profesor fizičke kuture Predrag Pešić iz Beograda.

Ubrzo nakon osnivanja 20.Aprila 2007.godine rešenjem Ministarstva prosvete i sporta, Fudbalski klub “Beosoccer” zvanično je upisan u registar sportskih organizacija, udruženja, sportskih društava i saveza, i od tog datuma nastavlja svoj rad u statusu pravnog lica.

Septembra 2007.godine Fudbalski klub “Beosoccer” započinje sa organizacijom svoje škole fudbala i na opštini Novi Beograd u sali osnovne škole “Ratko Mitrović” u Beogradu, sa ciljem da što veći broj najmladje beogradske dece ukljuci u sport odnosno fudbal.

Oktobra iste godine postaje i redovan član Dečije Fudbalske Asocijacije (DFA) koja je organizator najmasovnijeg dečijeg takmičenja u fudbalu. Dečija Fudbalska Asocijacija okuplja fudbalske klubove i škole fudbala koji zasnivaju svoj rad prvenstveno na bazičnom fudbalu.

Delatnost

Osnovna delatnost fudbalskog kluba “Beosoccer” jeste organizacija i upravljanje školom fudbala, koja je namenjena prvenstveno deci uzrasta od 5 do 11 godina.

Glavni cilj fudbalskog kluba “Beosoccer” je da pruži mogućnost svakom zainteresovanom detetu da trenira i da se takmiči u ovoj sportskoj igri bez obzira na talenat i nivo fizičkih sposobnosti. Kao i da talentovanu decu usmeri u pravcu ravoja vrhunskih sportista – fudbalera.

U školi fudbala “Beosoccer” sa decom rade visoko-obrazovani treneri, profesori fizičke kulture i viši fudbalski treneri, koji su u svojoj igračkoj karijeri i sami prošli kroz škole fudbala raznih fudbalskih klubova i koji imaju veliko iskustvo u radu sa decom ovog uzrasta.

Pored organizovane škole fudbala, fudbalski klub “Beosoccer” pruža i druge mogucnosti:

  • Mogućnost individualnog rada sa decom mladjih kategorija na obuci i usavršavanju osnovnih elemenata fudbalske tehnike i taktike,
  • Mogućnost individualnog rada sa decom mladjih kategorija i vrhunskih sportista na razvoju fizičkih sposobnosti (fizičkoj pripremi).